Vælg en side

Fra d. 1. juni 2018 er Arctic House i Aalborg flyttet i nye omgivelser. Aktørerne fra Arctic House er nu samlet i nye lokaler i Aalborgs kultur- og aktivitetshus: Nordkraft.

Med Arctic House, er der skabt én-vej-ind til det arktiske samarbejde i Nordjylland, og samtidig er der skabt tættere relationer mellem aktører på tværs af Atlanten. Det tværgående samarbejde i Nordjylland, Danmark generelt, EU og Arktis er blevet optimeret og effektiviseret. Dette er ligeledes i fokus i de nye omgivelser for Arctic House.

I de nye omgivelser fokuseres der ligeledes på, at det som virksomheder, offentlige instanser, uddannelses- og forskningsinstitutioner kan benytte Arctic House til er blandt andet at få direkte adgang til et større arktisk netværk, med direkte kontakt til arktiske aktører, samarbejde med aktører med stærke arktiske kompetencer, direkte adgang til den nyeste viden og forskning, nye muligheder for arktiske projekter, og ikke mindst deltagelse i arrangementer, foredrag og aktiviteter med en arktisk agenda.

Arctic House har siden sin åbning i september 2016, været placeret på Vesterbro 79 i Aalborg. Huset på Vesterbro dannede derved de første rammer for samlingen af flere forskellige arktiske aktører, og dannede et fysisk grundlag for mere samarbejde og synergi på tværs af aktørerne.

Med den nye centrale placering i Aalborgs kendte kultur- og aktivitetshus er det arktiske område mere tilgængeligt og ikke mindst håndgribeligt for omverdenen – der skabes én vej ind. Huset sætter fokus på det daglige arbejde med Arktis, og åbner døren for nye virksomheder eller andre interesserede i et arktisk samarbejde.

Den nye adresse for Arctic House er Kjellerups Torv 1, 5. sal (niveau 6), 9000 Aalborg.