Vælg en side

Projekt vil sætte fokus på fordomme om Grønland

Operation Dagsværk har sammen med Kalaallit Røde Korsiat og Ungdommens Røde Kors udarbejdet materiale til at tale med danske gymnasielever om det moderne Grønland. Fra 11. september vil de unge tage rundt og fortælle om Grønland i gymnasieklasserne, og i alt vil 45.000 gymnasieelever deltage i projektet, der har fået titlen ”Fokus på Grønland”.

Der vil blandt andet blive debatteret tunge emner som selvmord og seksuelle overgreb. Disse emner har Operation Dagsværk-holdet været i Grønland af to omgange for at indsamle materiale og interviews omkring.

– Jeg kunne rigtig godt tænke mig at grønlandske unge kan gå på gaden her i Danmark uden at møde fordomme, siger en af deltagerne, Anthon Engell, til Sermitsiaq.ag i denne artikel.

7. november er Daghjælpsdagen for Operation Dagsværk.

Projektet handler om, at sprede mere information om Grønland i Danmark. I samme dur er der blevet fremstillet et borgerforslag om at få Rigsfællesskabet på skoleskemaet. Du kan læse mere og støtte borgerforslaget her: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-01661