Vælg en side

Der er fart på kampagnen #2200meteri efter droppet forslag om at hastebehandle lov om de nye lufthavne.

Den store politiske historie i Nuuk i den forgangne uge har været 1. behandlingen af rammeaftalen om de nye lufthavne. Naalakkersuisut bøjede sig efter hård kritik og droppede forslaget om, at loven om de nye lufthavne skulle hastebehandles på en ekstraordinær samling i juli. Rammebetingelserne for nye lufthavne skal nu i udvalg og anden- og tredjebehandles i efterårssamlingen.

Debatten om banelængderne er også tydelig i bybilledet. Kommuneqarfik Sermersooq har således hængt et meget stort #2200meteri-banner op på facaden af kommunen.

Formålet med kampagnen #2200meteri er at sprede budskabet om, at Nuuk skal have en ny landingsbane på 2200 meter. Der hænger derfor kæmpe bannere på rådhusets ydervægge, reklame på busser, klistermærker på biler, og t-shirts til nogle af de mange ansatte i kommunen. Der er også oprettet en Facebookside, hvor der næsten dagligt lægges nye videoer op omkring, hvorfor landingsbanen skal udvides til 2200 meter.

Blandt andet siger Nikolaj Heinrich, tidligere borgmester i Nuuk, i en af videoerne:
Jeg har stor erfaring med udlandsrejser og har en del viden om andre folk og kulturer. Så jeg har set, at det er nødvendigt at forlænge lufthavnen i Nuuk, så den har direkte forbindelse til andre lande.

 

Foto – Mittarfeqarfiit